Elfsight web widgety

Elfsight widgety: upgrade webu nebo portfolia bez kódování

Několik let používám Elfsight YouTube Gallery widget na webu Bitperia plus několik dalších. Podívejte se, pro které jsem našel ihned využití.

Velká paráda nejen pro designery a kreativce. V tomto článku vám ukážu, jak tyto widgety používám na vlastních projektech a pokud použijete tento link, získáte 15 USD slevu na vaše předplatné a mě tím také podpoříte.

Jo a mimochodem – v tomto článku ukazuji 5 widgetů, které mi dobře slouží. Vybírat můžete z více než 70.

YouTube Gallery

Bestseller všech bestsellerů. Představte si, že chcete dát na sůj web několik tématických videí z YouTube najednou ve formě hezkého přehrávače. A teď si představte, že můžete vytvořit hned několik takových tématických videoték, které se budou aktualizovat automaticky samy, jakmile se na daném kanálu objeví nový obsah.

Heuréka, videotéka, která se aktualizuje sama, je na světě. A tady nám už jede pár let.

Ukázka: YouTube Gallery widget na webu Bitperia.

Po kliknutí na video se objeví hezký popup včetně komentářů. Všechny styly a barvy jsou plně editovatelné, aby zapadly do vizuálu vašeho webu. Vyzkoušejte si to na webu Bitperia nebo si rovnou nahrajte demo na váš web – vyzkoušet můžete všechny funkcionality ještě před nákupem.

Elfsight: YouTube gallery widget
Ukázka: YouTube Gallery widget na webu Bitperia. Video se přehrává rovnou na webu (popup), návštěvník nikam neodchází.

Perlička: tyto widgety umí i integraci různých videí i v jednom vlastním playlistu. A do playlistu můžete videa vkládat klidně i po cestě do práce v mobilu, jakmile narazíte na zajímavé video. Správce obsahu tak může na pár kliků přidávat zajímavý obsah na své weby z různých kanálů přímo z YouTube při sledování videí, aniž by můsel cokoliv složitě nastavovat nebo se někam logovat. Stačí jen oblíbené video uložit do playlistu, který je napojený na Elfsight YouTube widget.

V YouTube stačí video uložit do vybraného playlistu a ono se samo automaticky propíše na váš web, kde máte nahraný widget propojený s tímto playlistem. Refresh rate je cca 24 hodin, takže nová videa se na váš web aktualizují na denní bázi.

Elfsight: vložení videa do playlistu na jeden klik
Video z YouTube uložené do vámi vybraného playlistu se automaticky zobrazí na webu. Jednoduché a efektivní.

Before and After slider

Tento widget jsem využil v článku o tvorbě loga pro Corovent. Elfsight widgety můžete vkládat také na váš WordPress blog, nebo všude tam, kde lze vložit kousek HTML kódu.

Testimonials slider

Mít reference je fajn věc. Mít je hezky zpracované je ještě lepší. Na různá místa na mém webu jsem vložil slidery s přímou zpětnou vazbou klientů. Níže je ukázka Testimonials slider widgetu, která běží i na webu Visualbooku.

Logo showcase

Na webu Visualbooku skrze tento widget ukazuji značky, které používají tento online grafický manuál (bez měsíčních výdajů). Kliknutím na dané logo se dostanete rovnou na jejich Visualbook.

Form builder

Krásnou práci odvádí také Form Builder. Tento widget používám pro konfigurátor Visualbooku. Jednoduše stačí na Demu Visualbooku kliknout na tlačítko Vytvořit nový a už můžete zadávát informace, vkládat loga, barvy, písma a odeslat nezávaznou poptávku.

Mrkněte na produktovou stránku tohoto Form Builderu, umí toho opravdu hodně.

Ukázka Form Builder widgetu na webu Visualbooku

Další desítky widgetů…

Jasně, popsal jsem vám tady jen zlomek. Mrkněte na celkový přehled 70+ Elfsight widgetů. Je z čeho vybírat.

Pojedou i na vašem webu

WordPress, Webflow a Squarespace mám reálně odzkoušené. A pro ostatní tady mám od Elfsight seznam podporovaných platforem.

Jedno omezení, které je fér zmínit, je reálné zpomalení načítání webu. Hlavně v případěch, že těch widgetů na jedné stránce máte vícero. Proto doporučuju s nasazením widgetů šetřit, abyste nezpomalili rychlost webu až příliš.

Podpora Elfsight widgetů.

15 USD sleva pro ty, kteří dočetli až sem

Pro uplatnění slevy se proklikněte na tento odkaz a při objednávce obdržíte $15 slevu z předplatného.

Pošlete mi poté zprávu s ukázkou, rád se podívám na další inspiraci, jak widgety využíváte.

Autor

Jiří Chlebus

Jsem grafický designér na volné noze. Tvořím značkám vizuální hodnotu a píšu o tom blog. Designuju si život tak, abych to ve zdraví přežil až do smrti.